Nyttigare val

Att besluta sig för att få en nyttigare vardag är ett stort steg mot ditt personliga mål! Det är ingen hemlighet att det inte finns några genvägar för att må bra och ha en hälsosam livsstil men med dom här tipsen hoppas jag att du kommer ännu ett steg närmre ditt mål. 
 
1. Byt ut mjölken mot kokosmjölk eller mandelmjölk! Troligtvis har du sett denna trend överallt, men ärligt talat hur många dricker mjölk till maten idag? Som liten drack jag det till pannkakor men med åldern har det försvunnit helt. Jag använde det bara när jag lagade mjölk eller i mitt kaffe/te. Mjölk är bra för skelettet men det är också andra livsmedel som har betydligt färre kalorier. 1dl mjölk innehåller 44kcal medans 1dl kokosmjölk endast innehåller 20kcal. Man ska inte bli besatt i kalorievärlden men för att dra ner på dom (om det behövs) är det här lilla utbytet jätte bra. 
 
2. Skippa flingorna och kör på müesli och allra helst gör istället din egen! Jag kommer under kvällen publicera mitt müesli recept för att ge er lite inspiration men googla annars bara upp det. Oavsett vad förpackningarna i matbutiken lovar "mindre socker", "inget tillsatt socker", "endast naturliga ingredienser" slinker det oftast i något som inte är bra för din kropp. Dessutom är müesli extremt lätt att göra och blir mycket godare om den är hemmagjort. Välj själv vad du vill ha, byt ut eller lägg till ingredienser. Som sagt, mitt recept kommer och det innehåller INGET tillsatt socker. 
 
3. Mer vegetarisk mat! Vegetarisk mat är super gott, enkelt att laga och inte alls sådär tråkigt som folk verkar tro. Jag själv äter inte rött kött eller kyckling (personliga själ) och försöker äta så mycket veganskt som möjligt. Märker stor skillnad på mitt välmående sedan jag uteslöt kött i mitt liv. Man behöver inte bli vegetarian varje dag i veckan men ett eller två mål per vecka gör enorm skillnad. Du investerar inte bara i din egna, familjens hälsa utan också miljön. Kommer tipsa om vegetarisk mat i framtiden!! GRÖNT ÄR SKÖNT!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Food & Recipes | |
#1 - - Veronica Wallgren:

Jag publicerade inlägget på nytt med hur sambon gjorde :)

Svar: Taack! :D
klinganz.blogg.se

#2 - - Nimo:

Bra inlägg

Svar: Tack så mycket! Hoppas det inspirerade :)
klinganz.blogg.se

#3 - - Josefin Nilsson:

Riktigt inspirerande inlägg! :)

Svar: Tack vad gulligt! :)
klinganz.blogg.se

Upp