5 pluggtips

Att plugget inte är en frivillig syssla tror jag alla håller med om men det måste ändå göras. För mig, som har 1000 bollar i luften har det krävts många år innan jag kom på hur hag pluggar bäst! Här kommer 5 av mina bästa tips. 
 
1. Lägg bort mobil, dator långt ifrån dig. Du är tillåten att ha låg musik i bakgrunden men annars ska det vara tyst och du ska inte bli störd utav sms/notiser. 
 
2. Något gott! Ibland råkar det bli sista minuten plugg och då brukar jag försöka unna mig något gott. Självklart är det aldrig fel att äta något när du pluggar, oavsett om provet är nästa dag eller om en vecka ;) jag brukar köpa hem frukt eller någon chokladbit! 
 
3. Sitt max stilla i 30min och efter det ska du ta en liten bensträckare. Inte sätta dig med telefonen utan kanske stretcha lite eller bara traska omkring en stund i huset. Kroppen klarar inte av att hålla 100% fokus i mer än 30min så utmana inte ödet, om du sitter längre kan du tröttna och lägga bort plugget helt. 
 
4. Kompisar! Ibland är kompisplugg lösningen på alla problem. Man kan diskutera vilket gör att du kan få ännu bättre betyg i och med att ni har gjort en analys i ex. Ekonomi tillsammans. Samla ihop 2 vänner eller bara 1 och peppa varandra, hjälp och ta lärdom. 
 
5. Mål! Sätt upp små mål ex. Jag ska räkna 5 matteuppgifter på 30min och sen så ska du verkligen jobba mot det. När du gjort det sätter du upp ett nytt mål, på detta sätt håller du dig alltid motiverad! 


Okategoriserade | |
Upp