Regler för att leva lycklig

Tonåren är svår. Man har ingen aning om vem man är utan man hoppar runt på internet och hittar personer som man tänker "wow, så skulle jag vilja vara och leva" men en vecka senare hittar man en ny. Man blir inte lycklig av det här, ärligt talat är man helt vilsen och förvirrad. Det är svårt att veta vilka som är ens riktiga vänner och vilka som är fejk. Allting är en ständigt snurrande bubbla av fester man bör gå på för att vara "inne" men en kväll känner du dig inte riktigt med i matchen och genast är du ute, ett snedsteg som du gör kan vara din knuff ut ur spelet. Hemskt, jag vet. Jag var under många år väldigt olycklig, experimenterade mycket med kosten för att försöka se ut som mina resterande tjejkompisar och hoppade mellan olika stilar och beteende länge. Idag skulle jag säga att jag är mig själv, jag är lycklig och har hittat en balans och här kommer mina bästa regler för att komma dit! 
 
Lägg inte ned energi på människor som får dig att må dåligt och gör att du stänger in dig själv. Det vill säga försök se igenom personerna, är den här vännen verkligen äkta eller är den ute efter att få ut något av dig? Skvaller kanske? Såna här personer gör dig galen, tillslut kommer dom vara din undergång. Säg hejdå, det är otroligt svårt men du gör dig själv en tjänst.
 
Kolla dig själv i spegeln? Du ÄR vacker. Oavsett om dina armar är lite större än andas eller lite av midjan hänger över byxorna. Du behöver inte se ut som en victoria secret model för att vara omtyckt. Var dig själv, skippa vågen och om du är missnöjd med något ta bara bort sötsakerna och börja vardags motionera, du behöver inte göra radikala förändringar! Var nöjd med dig själv.
 
Skriv ned dina tankar! Om du är ledsen får du ur dig känslorna och kan börja tänka efter varför du känner som du gör, när du har kommit på vad det är, kom på ett sätt för att få bort dessa känslor. Om du istället är glad ska du skriva ned dessa för att du senare kanske behöver något positivit minne att gå tillbaka till när dagarna är jobbigare. 
 
Ät och drick ordentligt. Mycket av vår energi ligger i det vi får i oss, stoppa i dig bra mat med mycket frukt och grönt och stora glas vatten så blir du genast gladare. 
 
Tillåt dig själv att ibland vara ledsen. Sätt för gudsskull inte upp en mur runt dig där du låtsas vara glad hela tiden. Du måste få vara ledsen och vara nere, det är mänskligt och även om du inte tror det. Folk kommer att förstå dig.
 
Gör sådant som gör dig glad! Kanske är det en hobby, ridning får exempelvis mig att må väldigt bra. Om du gillar att springa, hitta någon som också gör det och få in det sociala. Eller så är du den personen som föredrar att mysa med familjen eller umgås med dina kompisar. Oavsett vad det är, gör det!
 
Daily | |
Upp