Glutenfritt

I och med en dag som helt har kretsat kring mitt välmående, både psykiskt och fysiskt har vi också diskuterat min kost. Jag äter inte dåligt på det sättet att jag slarvar utan nu pratar vi om att lyssna till sin egna kropp. Som många av er kanske inte vet äter jag laktosfritt då jag för några år sedan kände att det var något som påverkade hur min mage mådde. Jag har nu ett tag tänkt på om det blivit något bättre och ja, lite men inte så pass bra att det skulle vara laktosen som ställer till det, jag har fortfarande besvär. Vi, min familj och jag, började därför tänka på vad vi skulle kunna pröva för att se om det är någon annan känslighet. 
 
Beslutet blev att jag under ca en vecka, från och med imorgon, ska testa att äta glutenfritt. Jag tror inte att jag är intolerant men kanske har jag en känslighet mot gluten istället för laktos som jag först trodde. Ska bli väldigt intressant att testa och se om jag känner mig bättre i både kropp & knopp, annars går jag tillbaka till min ordinarie kost. Nog om det.. 
 
Imorgon är det tillbaka till skolan efter en dag borta. Har prov och nationella förberedelser men annars borde dagen vara rätt lugn. På kvällen blir det gymmet och sedan ska jag försöka slappna av med lite meditation/yoga innan jag går till sängs, kanske blir mina sömnsvårigheter bättre med det! Problem var det här ja, Haha...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okategoriserade | |
#1 - - Tova:

Jag är också känslig mot gluten/vete men när jag skulle testa att ta bort det blev jag rådd av en läkare att ta bort det i åtminstone 6 veckor, för tills dess så är det fortfarande i ditt system eller vad man ska säga. Bara ett tips, är inte säkert att du kommer känna resultat efter bara en vecka! :)

Svar: Aha, vad bra! Tack tova :)
klinganz.blogg.se

Upp