Glutenfritt bananbröd

Något som jag verkligen fått upp ögonen för på senaste tiden är bananbröd och vet ni vad? Det är inte alls svårt att göra själv! Det här receptet är glutenfritt men om du inte har glutenfria havregryn går vanliga lika bra, om du inte är gluktenintolerant såklart. Bananbröd är mer som ett fika bröd i konsestensen och smaken eftersom det är rätt sött men det här receptet blir lite mer "matigt". Om du vill servera en liten nyttigare kaka som fika någon gång och vill göra det lite sötare kan du ta mer honung/agave eller om du vill ha något chokladigt kan du köra ner lite chokladbitar. Hoppas ni testar det och kommentera isånafall vad ni tyckte!

Ingredienser:

  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 2st mosade bananer
  • 0,75tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk havssalt
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl valfri mjölk
  • 0,5dl kokosolja
  • 0,5 dl honung eller agave
  • 1,5 matsked vinäger

Gör så här: Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Lägg i en mindre brödform och in i ugnen i 35 min på 175 grader. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 min.

 
Food & Recipes | |
#1 - - Felicia:

Aldrig ätit bananbröd faktiskt, kanske något man borde testa :)

Svar: Ojoj! Då borde du verkligen testa, jag var själv rätt tveksam till det innan jag hade smakat men nu är det uppe på topp 3 av bröd hos mig :)
klinganz.blogg.se

Upp